Data
16, 17 & 18 maart 2021

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Als wereldspeler biedt Radson 100% warmtegarantie

13.01.2020

Als wereldspeler biedt Radson 100% warmtegarantie


“Als je de gemiddelde Radson-medewerker door midden zaagt, zie je een paneelradiator,” lacht Jan-Willen Plukaard, verkoopleider bij Radson in Nederland. “Radson is van oorsprong een radiatorenfabrikant, maar wij zijn met de markt mee veranderd,” licht Plukaard toe. Daarom heeft het bedrijf een duurzame productportfolio met onder meer elektrische radiatoren, vloerverwarming, warmtepompen en zoneregeling.

Deze marktleider in de productie van radiatoren uit Zonhoven is sinds 1990 onderdeel van de Finse Purmo Group. Dit maakt het familiebedrijf een echte wereldspeler. “Met productlocaties over de hele wereld kunnen wij voor elk land een stukje maatwerk leveren: totale climate control van de woning,” vertelt Plukaard. “De producten in ons assortiment communiceren met elkaar. Via onze zoneregeling kunnen ruimtes worden voorzien van de juiste warmtebehoefte en ook op afstand onafhankelijk van elkaar worden bestuurd.”

“Het voordeel als wereldspeler is dat producten in verschillende landen worden geproduceerd. En elk land loopt in een andere vorm van verwarming of indoor climate control voorop,” legt Plukaard uit. Op deze manier heeft Radson de innovatie ULOW-E2, ontwikkeld in Oostenrijk, op de Nederlandse markt gebracht. “De vraag naar lage temperatuuroplossingen neemt toe, daarom verkopen wij deze ultra lage temperatuur radiator met zowel stralingswarmte als convectie door middel van geïntegreerde ventilatoren. Je kan de radiator op jouw eigen moment aanslaan: de ideale manier van energie-efficiënt verwarmen,” zegt Plukaard.

Volgens Plukaard moet de verkoop van zo’n product wel plaatsvinden in combinatie met een eerlijk advies. “Je ziet nu een diversiteit aan producten die gemonteerd worden in een woning. Dit creëert een verwachting bij de klant. Als deze producten niet goed op elkaar zijn afgestemd, wordt deze verwachting niet gerealiseerd,” zegt Plukaard. Daarom staat Radson voor een totaaloplossing en biedt 100% warmtegarantie.

“Wij richten ons op de residentiële markt waar wij voor een complete woning voor zowel de opwek als afgifte van warmte een berekening maken. Zo weten wij exact per ruimte hoeveel warmte erin en eruit gaat én hoe efficiënt er wordt verwarmd,” aldus Plukaard. Met deze 100% warmtegarantie kan Radson de garantie bieden dat de oplossing juist is geïnstalleerd en oplevert wat is beloofd.

Dit stelt het bedrijf in staat om een driehoek te maken met de consument en de installateur. Plukaard: “Wij leveren uitsluitend via de groothandel en de professionele markt, maar wij verwijzen uiteraard graag een consument door naar een van onze partners.” Hoewel Radson voorheen gericht was op de kleine en middelgrote installateur, heeft Plukaard voor Radson de transitie gemaakt naar een andere klantsegmentatie. “Onze oplossingen moeten voorgeschreven worden door adviseurs,” vertelt Plukaard. Om hun doelgroepen te bereiken, staat Radson binnenkort op Duurzaam Verwarmd.

Tijdens de vakbeurs focust Radson zich op de totaaloplossingen met 100% warmtegarantie om een woning energie-efficiënt te verwarmen. Bovendien zullen producten als de ULOW-E2, een lucht/waterwarmtepomp met R32 (difluormethaan) als koudemiddel, warmtepompen van 17 kW voor de utiliteit en een cascade-oplossing te zien zijn in stand N7. Duurzaam Verwarmd vindt plaats op dinsdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 maart in Expo Haarlemmermeer.

RadsonWarmtepompVloerverwarmingZoneregelingwarmtegarantie

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan