Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Heat Home toont innovaties voor duurzame warmte

25.02.2020 Norbert Cuiper

Heat Home toont innovaties voor duurzame warmte

Op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd is het innovatieplatform Heat Home ingericht. Dit is een levensgrote replica van een huis met 14 innovaties op gebied van duurzame verwarming. Welke innovaties zijn te verwachten in de Heat Home? Hieronder een selectie van drie innovaties.

Prefab Zonneboiler

Resolar heeft de zonneboiler O’so Easy gelanceerd. “Het unieke van deze zonneboiler is dat alle losse onderdelen zijn geïntegreerd en weggewerkt bovenop het opslagvat. Alle aansluitingen aan de bovenkant zijn aan de achterzijde weggewerkt. Alles zit onzichtbaar onder één kap,” zegt Henk Zuidersma van Resolar.

Volgens Zuidersma is de O’so Easy een antwoord op enkele situaties op de markt. Zonneboilers bestaan meestal uit veel losse componenten, waardoor het installeren een flinke klus is. “Dat is lastig gezien het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel in de installatiesector,” aldus Zuidersma.

Doordat de zonneboiler voor het grootste deel al in de fabriek in elkaar is gezet is het apparaat simpeler en sneller te monteren. Het scheelt ongeveer de helft aan montagetijd. Dit maakt de zonneboiler zeer geschikt voor seriematige bouw zoals bij woningcorporaties. Een bijkomend voordeel is een licht gewicht, waardoor de monteur de boiler makkelijk een trap op kan dragen.

De O’so Easy is verkrijgbaar in versies van 150, 200 en 300 liter. De zonneboiler is standaard uitgevoerd met roestvrijstaal. Volgens Resolar vormen hoogwaardige en duurzame componenten de basis voor de zonneboiler die in Noorwegen geproduceerd wordt. De zonneboiler kan gecombineerd worden met de heat pipes (vacuümbuiszonnecollectoren) van zusterbedrijf ReSolar.

Nieuwe pelletkachel

Onlangs is een nieuwe pelletketel van Atechpro verschenen: de KWB Easyfire CC4. De ketel maakt gebruik van de Easyfire-technologie die is uitgevonden door KWB. Hierbij zorgt een pelletaanvoer van onderen voor een efficiënte verbranding. Hierdoor is de uitstoot zeer laag en hoeft het asreservoir slechts één keer in de twee jaar te worden geleegd. Het is volgens Atechpro een van de schoonste kachels voor pellets, een veelvoorkomende vorm van biomassa. Ander voordeel is dat een KWB-ketel de stookkosten kan halveren. Dat komt onder meer door het lage brandstofverbruik dankzij een optimale warmtewisseling met hoogrendement-wirbulatoren, aldus Atechpro.

Hybride warmtepomp

Remeha komt vanaf medio mei met een nieuwe hybride warmtepomp op de markt. Deze Elga Ace kan worden geplaatst naast elke HR cv-ketel, die zorgt voor warm tapwater en op extreem koude dagen wordt ingeschakeld voor bijverwarming. De hybride warmtepomp is zeer compact en beschikt over een nieuwe aansturing van de cv-ketel. De dipswitches zijn vervangen door een grafische display, met zoekfuncties voor de parameters. Volgens Remeha haalt de hybride warmtepomp het hoogste rendement in de markt. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp in één dag is te installeren, zonder ingrijpende verbouwing of aanpassing van radiatoren.

Heat Home bevindt zich op Duurzaam Verwarmd, de vakbeurs over duurzame verwarming die van 7 to en met 9 september wordt gehouden in de Expo Haarlemmermeer.

Diverse innovaties zijn genomineerd voor een prijs. De presentatie en uitreiking van de awards is op dinsdag 8 september, op de netwerkborrel na sluiting van de beurs.

Innovatieduurzaam verwarmdHeat HomeBest Innovation

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan