Data
7, 8 & 9 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Het meest ideale afgiftesysteem voor de warmtepomp

17.02.2020

Het meest ideale afgiftesysteem voor de warmtepomp


“De markt is aan het verduurzamen. Wij stappen van de aardgasketel over op de warmtepomp, daarbij is vloerverwarming het meest ideale afgiftesysteem,” vertelt Jeroen Curré, verkoopleider bij Albrand. Met een warmtepomp heb je namelijk te maken met een lagere aanvoertemperatuur. Volgens Curré is er niet snel een ander type product beschikbaar dat zo goed aansluit op de warmtepomp als vloerverwarming.

Utiliteit en renovatiemarkt
“In de utiliteit zie je bedrijven steeds meer investeren op het gebied van duurzame klimaatbeheersing. Naast de toepassing van lucht in kantoren wordt ook hier steeds vaker vloerverwarming toegepast voor een constante temperatuur,” zegt Curré. Albrand levert niet alleen vloerverwarming en -koeling in woningen, maar ook in de utiliteitsbouw zoals in ziekenhuizen en kantoren. Op dit moment vindt het grootste aantal projecten door Albrand plaats in de nieuwbouw. “Ook het aandeel van de renovatiemarkt, waar wij bijvoorbeeld de vloerverwarming infrezen in bestaande vloeren, wordt steeds groter.”  

Curré geeft toe dat de renovatiemarkt een uitdaging kan vormen. Bouwkundig kunnen er ingrijpende maatregelen nodig zijn en moet er natuurlijk rekening worden gehouden met de bewoners. Een goede planning is hierbij onontbeerlijk. “Met een woningbouwvereniging zijn wij aan het kijken om met onze vloerverwarming bestaande woningen te verduurzamen,” legt Curré uit. Het infrezen van de vloerverwarming of het toepassen van een droogbouwsysteem zijn hier goede opties. Albrand probeert hierbij de installateur zoveel mogelijk te ontlasten door een totaalconcept te bieden.

Van A tot Z
“Wij merkten dat er veel vraag ontstond in de markt naar het verleggen van vloerverwarming. Veel installateurs besteden dit graag uit, dus hier zijn wij op ingesprongen,” licht Curré toe. Zo levert Albrand niet alleen de materialen, maar voorziet het bedrijf ook in het calculeren en ontwerpen van het vloerverwarmingssysteem en zelfs de montage en installatie van de regelingen. “Bij ons krijg je meer dan een rol buizen,” lacht Curré, “wij kunnen het project van A tot Z invullen en begeleiden.”

Maatschappelijk betrokken
Om deze verschillende diensten te kunnen bieden heeft Albrand drie aparte vestigingen, waarvan één is ingericht voor de productie (Aalten) en één voor de engineering (Cuijk). De hoofdvestiging bevindt zich in Didam, van waaruit de verkoop, planning en montage plaatsvindt. Het was een bewuste keuze van het bedrijf, niet alleen om een puur Nederlands product en maatwerk te kunnen bieden, maar ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. “Zo produceren en assembleren zij in Aalten onze producten,” aldus Curré.

Naast deze maatschappelijke betrokkenheid geeft Albrand haar eigen mensen ook scholing. “Zo leiden wij bijvoorbeeld schoolverlaters of mensen met een technische achtergrond op tot vloerverwarmingsmonteurs of engineers en moedigen we doorgroei naar andere functies aan.”  

Innovatie
Met de kennis en ervaring in eigen huis besteed Albrand ook aandacht aan innoveren. Curré: “Als wij naar de huidige markt kijken, houden wij ons steeds meer bezig met in hoeverre wij de installatie kunnen prefabben (voorfabriceren). Dat kan bijvoorbeeld door de verdeler inclusief appendages op een bord te plaatsen, dat kant-en-klaar naar de bouw gaat. Ook bekijken we de mogelijkheden om de vloerverwarming al voorgemonteerd op staalmatten aan te leveren bij de vloerenleverancier. Wat betreft prefab zullen in de toekomst zeker nog een aantal ontwikkelingen plaatsvinden.”

“De komst van de warmtepomptechniek heeft de vraag naar een goede naregeling vergroot. Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de naregeling van hun woning. Ieder vertrek moet afzonderlijk geregeld kunnen worden. Met het gebruik van ruimtethermostaten en thermische motoren op onze verdelers kan dit eenvoudig gerealiseerd worden. De thermostaat van de vloerverwarming en – koeling kan optioneel met een smartphone bediend worden,” legt Curré uit.

Bijdrage aan verduurzaming
Volgens Curré is de combinatie warmtepomp en vloerverwarming de toekomst van duurzame verwarming en koeling. Door deel te nemen aan vakbeurs Duurzaam Verwarmd laat Albrand zien een bijdrage te leveren aan verduurzaming. Op de beurs wordt daarom Albrand’s assortiment van verdelers, regelingen en de diensten als totaalleverancier gepresenteerd, waarmee het bedrijf voornamelijk installateurs en adviseurs hoopt aan te spreken. Albrand is op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 maart tijdens Duurzaam Verwarmd te bezoeken in stand R3.

AlbrandVloerverwarmingWarmtepompTotaalleverancierPrefabNaregeling

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan