Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Met stralingswarmte energiezuinig koelen en verwarmen dankzij BASWA Cool

19.02.2020

Met stralingswarmte energiezuinig koelen en verwarmen dankzij BASWA Cool


BASWA Cool verwarmt en koelt geruisloos op basis van stralingswarmte en verbetert gelijktijdig de ruimteakoestiek.

Werkingsprincipe: straling in plaats van convectie
BASWA Cool gebruikt capillaire matten om te koelen en te verwarmen. Deze capillaire matten zijn dunner, lichter en ondieper gemonteerd dan klassieke buissystemen waardoor ze meer vermogen kunnen overbrengen en dit bij energiebesparende aanvoertemperaturen.  De hoge densiteit van de dunne capillaire buizen creëert een groot thermisch-uitwisselingsoppervlak. Dit wordt verder geoptimaliseerd met de sterk geleidende eindlaag van marmerzand. Dit garandeert een hoog rendement.

Verwarmen
De oppervlakteverwarming zorgt voor een uitzonderlijk comfort dankzij de gelijkmatige warmteverdeling in een ruimte. Bij dit systeem stralen de wanden en/of plafond warmte af. De lucht zelf wordt niet verwarmd. Hierdoor hebben tocht en luchtvochtigheid geen invloed op de gevoelstemperatuur.

Daarenboven is de reactietijd bij verwarming 16 keer sneller dan bij traditionele vloerverwarming dankzij de montage van de capillaire buizen achter een dunne laag marmerzandpleister.

Koelen
Het plafond is een ideaal koeloppervlak. Er is geen luchtverplaatsing of lawaai zoals bij een klassieke airco. Het systeem werkt al optimaal bij een watertemperatuur gelijk aan 16/18°C. De koeling werkt dus altijd bij een temperatuur boven het dauwpunt, waardoor er geen risico is op condensatievorming. Afhankelijk van de temperatuur van het dauwpunt en het debiet geeft het koelplafond een maximaal koelvermogen tot 120 W/m².

Goed voor de gezondheid
Verwarmen met stralingswarmte verbetert de levenskwaliteit wegens de afwezigheid van lawaai en tocht die anders een verhoogd stof en bacteriegehalte veroorzaken.

BASWA Cool is tegelijk ook een akoestisch plafond waardoor het akoestisch comfort drastisch verbeterd wordt. Een goede akoestiek heeft een positief effect op stressgerelateerde klachten, concentratievermogen en het algemeen welbevinden.

Praktische toepassing
BASWA Cool is combineerbaar met alle hernieuwbare (zon, geothermisch) en traditionele (fossiele) energiebronnen. De lage temperatuur van het capillair systeem ondersteunt in het bijzonder energiezuinige warmtepompen.

Het systeem is toepasbaar in zowel bestaande gebouwen als nieuwbouw en combineerbaar met elke architectuurstijl. Ook gebogen wanden en plafonds zijn mogelijk.

Duurzaam verwarmd
Sonogamma biedt al meer dan 20 jaar hoogwaardige en duurzame akoestische oplossingen. Met BASWA Cool leggen we de link met duurzaam verwarmen en bieden we een unieke  twee-in-één oplossing aan: akoestisch en thermisch. Gezien de vele mogelijkheden van het product en zijn unieke eigenschappen, hopen we op Duurzaamd verwarmd zoveel mogelijk mensen te informeren. BASWA Cool kan immers bijdragen in de energietransitie die Nederland momenteel doormaakt.

Project: Arsenaal, Leiden

SonogammaBASWA CoolStralingswarmteVerwarming

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan