Data
8, 9 & 10 september 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Prefab zonneboiler halveert montagetijd

03.06.2020

Prefab zonneboiler halveert montagetijd

Het installeren van zonneboilers kost tijd. Dat kan sneller, dacht Resolar. Het bedrijf heeft een prefab zonneboiler O’so Easy op de markt gebracht die de montagetijd met de helft terugbrengt.

Doordat de zonneboiler voor het grootste deel al in de fabriek in elkaar is gezet is het apparaat simpeler en sneller te monteren. Het scheelt ongeveer de helft aan montagetijd. Dit maakt de zonneboiler zeer geschikt voor seriematige bouw zoals bij woningcorporaties. Een bijkomend voordeel is een licht gewicht, waardoor de monteur de boiler makkelijk een trap op kan dragen.

“Het unieke van deze zonneboiler is dat alle losse onderdelen zijn geïntegreerd en weggewerkt bovenop het opslagvat. Alle aansluitingen aan de bovenkant zijn aan de achterzijde weggewerkt. Alles zit onzichtbaar onder één kap,” zegt Henk Zuidersma van Resolar.

Volgens Zuidersma is de O’so Easy een antwoord op enkele situaties op de markt. Zonneboilers bestaan meestal uit veel losse componenten, waardoor het installeren een flinke klus is. “Dat is lastig gezien het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel in de installatiesector,” aldus Zuidersma.

De O’so Easy is standaard uitgevoerd met roestvrijstaal en verkrijgbaar in versies van 150, 200 en 300 liter. Hoogwaardige en duurzame componenten vormen de basis voor de zonneboiler die in Noorwegen geproduceerd wordt. De zonneboiler kan gecombineerd worden met de heat pipes (vacuümbuiszonnecollectoren) van zusterbedrijf ReSolar.

Benieuwd?

Benieuwd naar de prefab zonneboiler O’so Easy van Resolar? Deze staat in het Heat Home op de vakbeurs Duurzaam Verwarmd.

zonneboilerzonnecollectorenzonnewarmteResolarZonne-energie

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan