Data
17, 18 & 19 Maart 2020

Plaats
Expo Haarlemmermeer

Kennisverspreiding over bodemenergie is cruciaal

12.02.2020

Bodemenergie heeft een grote potentie in Nederland. Een goed ontworpen bodemsysteem blijft lang goed werken en heeft een hoog rendement. Toch komt deze techniek nog niet altijd terug in de plannen van de gemeente.

Zonthermie is de meest duurzame warmtebron voor warmtenetten

11.02.2020

“Zonthermie kan een substantiële bijdrage leveren aan een duurzame, betrouwbare en betaalbare warmtevoorziening. Wij denken dat de technologie voor grootschalige opwekking van zonthermie (dus géén zon-PV) in combinatie met seizoensopslag en de toepassing daarvan in Nederland relatief onbekend is en danig wordt onderschat,” vertelt Marc Peters, partner en medeoprichter van DAREL, een bedrijf met een sterke focus op het faciliteren van de energietransitie.

Huishoudens gebruiken 64% van de energie voor verwarming

10.02.2020

Het energieverbruik van een Nederlands huishouden betreft gemiddeld 57,3 GJ. Hiervan wordt 64% gebruikt voor verwarming. Dat blijkt uit de nieuwe infographic ‘Energie in Cijfers 2020’ die Energiebeheer Nederland (EBN) jaarlijkse publiceert.

Karbonik: Infrarood-vlaggenschip met moskee-inspiratie

05.02.2020

“Ik heb een duurzame droom: CO2–emissies worden opgevangen en gesplitst in koolstof en zuurstof. Het plastic uit de oceaan wordt verzameld en gerecycled.

Infrarood is aardgasvrij, maar wat betekent het voor het energieverbruik?

04.02.2020

Infrarood, misschien kent u het wel van de sauna of behoort u tot de kleine groep Nederlandse huishoudens die zijn woning verwarmt met infraroodpanelen. Nu de cv-ketel langzaam uit ons beeld verdwijnt, krijgt deze elektrische verwarmingsvariant steeds meer aandacht.

Hoe creŽren we draagvlak voor duurzame warmte en koude?

03.02.2020

Het nhow Amsterdam RAI hotel, New Babylon in Den Haag en de Tasmantoren in Groningen zijn allemaal gebouwen die het milieu minimaal belasten. Wat deze projecten gemeen hebben, is een duurzame warmte- en koudevoorziening gerealiseerd door Eteck Energie Bedrijven B.

Doe mee aan Duurzaam Verwarmd

Voor bezoekers
Verken de beursvloer en ontdek welke highlights u kunt verwachten.

Meer informatie

Voor exposanten
Regel eenvoudig uw deelname en ontdek hoe u meer uit de beurs kunt halen.

Meer informatie

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie over de beurs én het laatste HVAC-nieuws.

Meld u nu aan